Rondleidingen en Wandelingen

Rondleiding “De Truffelgaard” 
zondag 9 oktober 2022

Bomen en schimmels zijn een onmisbare combinatie in de natuur. Sommige schimmels produceren paddenstoelen die voor mensen eetbaar zijn. Tegenwoordig kunnen truffels geteeld worden op een aantal boomsoorten, ook in Nederland. Collega Judith Evenaar van De Truffelgaard, heeft ruim 7 jaar geleden de eerste truffelgaard in Nederland aangelegd. Inmiddels zijn de eerste truffels al op haar terrein gevonden. Judith zal een rondleiding geven en vertellen over de natuurlijke teelt van truffels. Pip van Groene Takken zal een kleine toelichting geven over Eetbaar Hout. 

Locatie:        Truffelgaard, op het terrein van Oranje Nassau’s Oord, Wageningen
Tijd:             10.30 – 12.30 uur & 14.00 – 16.00 uur
Kosten:        €39,50 p.p.
Aantal:         Maximum 12 deelnemers per keer
Winkeltje:    Groene Takken en De Truffelgaard
Overige:       Stevige schoenen en buitenkleding; honden in overleg
Aanmelden …

 

“Paddenstoelwandeling met proeverij”
zondag 16 oktober 2022

Tijdens de herfst zijn paddenstoelen overal te vinden. In de grond, op dood hout, op levende bomen. Rare vormen en bijzondere kleuren. Voor veel dieren en insecten zijn paddenstoelen een soort pop-up restaurant en voor mensen zijn ze een delicatesse direct uit de natuur. Maar, pas op… wilde paddenstoelen plukken voor eigen consumptie is alleen verstandig onder bepaalde voorwaarden.

Samen met Elsje Bruijnestein van Wildoogst gaan we op zoek naar wilde eetbare paddenstoelen. Elsje geeft al jaren seizoensgebonden wildplukwandelingen en heeft een goede paddenstoelenneus ontwikkeld. Landgoed ‘t Maatje in Gaanderen is de decor voor deze spannende wandeling en in een gedeelte van het bos is een Eetbaar Hout Kwekerij te vinden. Pip van Groene Takken zal een rondleiding geven door haar kwekerij en als afsluiter gaan wij uitgebreid paddenstoelen proeven!

Locatie:  Eetbaar Hout Kwekerij, Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Kosten:   € 50,00 p.p.
Overige: stevige wandelschoenen en buitenkleding.
Winkeltje: Groene Takken producten
Betaalwijze:  aanmeldformulier invullen en factuur ontvangen

 

“Eetbaar Hout Kwekerij: rondleidingen voor Groepen”
Inhoud: Rondleiding van ca. 45 minuten op de Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken
Locatie: Eetbaar Hout Kwekerij op het terrein van  Kwekerij De Smallekamp, Hardenbrinkweg 24, 8071 SM Nunspeet of Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen

Kosten: Volwassen – €7,50 p.p. (inclusief kinderen vanaf 8 jaar)
Aantal: 6 personen tijdens corona tijden
Aanvraag:  info@groenetakken.nl


Archief 

“Dompeldagen” op een Eetbaar Hout Kwekerij
zaterdag 12 juni en zondag 20 juni 2021

Diep in het bos beschermd door jonge beuken is een Eetbaar Hout Kwekerij. Honderden shii-takestammen staan volop in bloei, donkerbruin hoedjes op elke boomstam. Het is een prachtig gezicht.
Het dompelseizoen begint in mei en gaat door tot laat in het najaar. Tijdens deze periode kan een shii-takestam meerdere keren paddenstoelen produceren. De boomstammen worden “Eetbaar Hout” genoemd omdat het hele proces eigenlijk opgezet is om bomen een tweede leven te geven en laagkwaliteit hout op te waarderen.
Tijdens deze “Dompeldag” van ca. ruim anderhalf uur ga je Pip Gilmore van Groene Takken helpen met dompelen en oogsten. Zij vertelt ook over het proces van “stam tot zwam” en andere teeltmethodes. Na afloop wordt een deel van de geplukte shii-takes gelijk in het bos gebakken en opgegeten.

Shii-takestammen, oesterzwamstammen en overige producten zijn te koop (contant of pinnen).

Locatie:  Eetbaar Hout Kwekerij, Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen
Routebeschrijving: Vreeltstraat – solitaire eik, rij over het bruggetje en langs een paar woonhuizen tot een grote parkeerplaats / erf. Parkeren. Loop naar een open poort (open stal is links) en ga door richting het bos.
Kosten:   € 17,50 p.p. (incl. kinderen vanaf 8 jaar)
Overige:  maximum van 6 personen per rondleiding
Aanmelden is nodig

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00