“Open Dag Eetbaar Hout Kwekerij Nunspeet 13.00 uur”

“Open Dag Eetbaar Hout Kwekerij Nunspeet 13.00 uur”

Datum en tijd
Date(s) - 3 okt 2020
13:00 - 13:45


Rondleiding

Hoe ziet een Eetbaar Hout Kwekerij eruit? Wanneer kan ik paddenstoelen plukken? Is het veel werk? Is het niet gevaarlijk? Allemaal terechte vragen. Tijdens een rondleiding worden allen vragen beantwoord en met een beetje geluk ook nog paddenstoelen geproefd! Deze demonstratie Eetbaar Hout Kwekerij laat zien hoe een eigen kwekerij met shii-takestammen op een plek met weinig ruimte ingericht kan worden. Vlakbij de kwekerij is een Eetbare Beeldenbos te bekijken: boomstammen met andere soorten eetbare paddenstoelen.

Deze Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken is te vinden op het terrein van Kwekerij De Smallekamp in Nunspeet. De Smallekamp is bekend voor het kweken van notenbomen, maar is ook bezig met eetbare en medicinale planten. In 2018 is een voedselbosplanten route aangelegd. Deze eetbare planten zijn onmisbare in een eetbare bostuin / voedselbos en paddenstoelen zijn een belangrijke onderdeel van het geheel.

In verband met deze corona-tijdperk kunnen bezoekers zich inschrijven voor een rondleiding van  ca. 45 minuten. Maximum 4 personen per rondleiding. Aanmelden is nodig.

Locatie: Eetbaar Hout Kwekerij op Kwekerij De Smallekamp, Hardenbrinkweg 24, 8071 SM Nunspeet
Overige: Vrij toegankelijk
Winkel: Groene Takken producten (o.a. Eetbaar Hout, entstof, boeken, enzo)

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.