De Smaak van Eetbaar Hout

De Smaak van Eetbaar Hout

Datum en tijd
Date(s) - 11 apr 2021
13:30 - 16:30


Paddenstoelen zijn overal te vinden, maar zijn niet allemaal eetbaar en lekker. Welke soorten zijn smakelijk en welke soorten kunnen veilig gekweekt worden? Tijdens deze workshop krijg je een beetje achtergrond informatie over wilde paddenstoelen, maar vooral veel informatie over het kweken van paddenstoelen in je eigen tuin. Onder begeleiding van Pip Gilmore van Groene Takken ga je een eigen boomstam enten met oesterzwam of shii-take. Jouw eigen stuk Eetbaar Hout kan je meenemen naar huis.

Elke paddenstoelsoort heeft een eigen smaak. Verschillende paddenstoelen (gekweekt en wellicht net geplukt) kunnen direct in de pan. Deze proeverij is één groot smaakexplosie. In verband met Corona zijn er maximum 8 deelnemers (4 groepjes van 2) en wij kunnen (afhankelijk van het weer) buiten zitten of binnen in de ruime kas.

Stadstuin Kweekland is een verrassende tuin op een zuidhelling vlakbij Park Sonsbeek waar alles en iedereen tot bloei komt. Je kunt er bloemen plukken en (op abonnement) groenten en fruit oogsten. Een grote gezellige kas met keuken is beschikbaar voor het houden van activiteiten.

Foto: M. Meijer zu Schlochtern

Adres: Stadstuin Kweekland, Dalweg 80,  6821 JP Arnhem
Kosten: € 47,50 p.p.
Overige: stevige schoenen, max. 8 deelnemers

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.