Dompeldagen op een Eetbaar Hout Kwekerij

Dompeldagen op een Eetbaar Hout Kwekerij

Datum en tijd
Date(s) - 20 jun 2021
14:00 - 15:30


Inhoud
Diep in het bos beschermd door jonge beuken is een Eetbaar Hout Kwekerij. Honderden shii-takestammen staan volop in bloei, donkerbruin hoedjes op elke boomstam. Het is een prachtig gezicht.
Het dompelseizoen begint in mei en gaat door tot laat in het najaar. Tijdens deze periode kan een shii-takestam meerdere keren paddenstoelen produceren. De boomstammen worden “Eetbaar Hout” genoemd omdat het hele proces eigenlijk opgezet is om bomen een tweede leven te geven en laagkwaliteit hout op te waarderen.
Tijdens deze “Dompeldag” van ca. ruim anderhalf uur ga je Pip Gilmore van Groene Takken helpen met dompelen en oogsten. Zij vertelt ook over het proces van “stam tot zwam” en andere teeltmethodes. Na afloop wordt een deel van de geplukte shii-takes gelijk in het bos gebakken en opgegeten.
Shii-takestammen, oesterzwamstammen en overige producten zijn te koop (contant of pinnen).

Locatie:  Eetbaar Hout Kwekerij, Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen
Routebeschrijving: Vreeltstraat – solitaire eik, rij over het bruggetje en langs een paar woonhuizen tot een grote parkeerplaats / erf. Parkeren. Loop naar een open poort (grote stal is links) en ga door richting het bos.
Kosten:   € 17,50 p.p. (incl. kinderen vanaf 8 jaar)
Overige:  maximum van 6 personen per rondleiding.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.