Eetbare tuin in de lente

Eetbare tuin in de lente

Datum en tijd
Date(s) - 22 apr 2018
14:00 - 17:00


De lente is een drukke tijd voor de natuur. De planten beginnen te groeien, vogels zijn bezig met
hun jong, de bodem begint op te warmen en mensen willen allemaal buiten aan de slag.

NatuurlijkBUITEN

Een eetbare tuin in de lente is een prille begin van een groeizaam traject. Wat is er al te eten?
Hoe kan ik mijn tuin aantrekkelijk maken voor mens en dier? Wat moet ik nu doen om te zorgen
dat later ook voldoende oogst is?  Deze vragen worden beantwoord door Achterhoek Natuurlijk!
in de vorm van presentaties en een rondleiding.

Achterhoek Natuurlijk! is een samenwerkingsverband tussen drie bijzondere kleine bedrijven uit de Achterhoek. Groene Takken, Pluktuin De Kruudhof en NatuurlijkBUITEN zijn allemaal anders, maar gebruiken allemaal de natuur (met alle plus-en minpunten) als leidraad.
* Anna Kemp van NatuurlijkBUITEN heeft haar tuin ontworpen en aangelegd speciaal voor vogels
* Janneke Wagenaar van Pluktuin De Kruudhof uit Halle produceert groenten volgens de permacultuur principes
* Pip Gilmore van Groene Takken is kweker van eetbaar hout en kan vertellen over de nut van schimmels in de tuin

Programma
* Presentatie door Pip Gilmore van Groene Takken over schimmels in de tuin
* Presentatie door Janneke Wagenaar van Pluktuin De Kruudhof over natuurlijk moestuinieren
* Rondleiding door de tuin van NatuurlijkBUITEN over tuinieren voor vogels
Eten en drinken: thee, koffie en producten uit de tuin
Tevens verkoop producten van de drie bedrijven van Achterhoek Natuurlijk!

Locatie: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen
Kosten: vrij toegankelijk
Overige: doorlopend programma

Geef een antwoord