“Open Dag Eetbaar Hout Kwekerij Gaanderen 10.00 uur” – VOL

“Open Dag Eetbaar Hout Kwekerij Gaanderen 10.00 uur” – VOL

Datum en tijd
Date(s) - 17 okt 2020
10:00 - 10:45


Rondleiding

Hoe ziet een Eetbaar Hout Kwekerij eruit? Wanneer kan ik paddenstoelen plukken? Is het veel werk? Is het niet gevaarlijk? Allemaal terechte vragen. Tijdens een rondleiding worden allen vragen beantwoord en met een beetje geluk ook nog paddenstoelen geproefd! Deze Eetbaar Hout Kwekerij heeft ruimte voor enkele honderden shii-takestammen. Andere soorten eetbare paddenstoelen op boomstammen zijn hier ook rustig aan het groeien.

Deze Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken is te vinden op het terrein van Landgoed ‘t Maatje in Gaanderen. Dit particulier landgoed was 25 jaar geleden een landbouwbedrijf.  De voormalige weilanden zijn nu vol loofbomen en veel vogels, vlinders en vleermuizen hebben een woonplek hier gevonden.  De eigenaar en beheerder van het landgoed willen alle vrijkomend hout zo goed mogelijk (laten) benutten en het opwaarderen van dunnings hout tot Eetbaar Hout is een voorbeeld hiervan.

In verband met deze corona-tijdperk kunnen bezoekers zich inschrijven voor een rondleiding van ca. 45 minuten. Maximum 4 personen per rondleiding. Aanmelden is nodig.

Locatie: Eetbaar Hout Kwekerij op Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen
Parkeren: terrein oprijden tot open stal;  lopen door het hek richting het bos
Overige: Vrij toegankelijk
Winkel: Groene Takken producten (Eetbaar Hout, entstof, boeken, enzo)

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.