Paddenstoelwandeling met proeverij

Paddenstoelwandeling met proeverij

Datum en tijd
Date(s) - 17 okt 2021
13:00 - 16:30


Tijdens de herfst zijn paddenstoelen overal te vinden. In de grond, op dood hout, op levende bomen. Rare vormen en bijzondere kleuren. Voor veel dieren en insecten zijn paddenstoelen een soort pop-up restaurant en voor mensen zijn ze een delicatesse direct uit de natuur. Maar, pas op… wilde paddenstoelen plukken voor eigen consumptie is alleen verstandig onder bepaalde voorwaarden.

Samen met Elsje Bruijnestein van Wildoogst gaan we op zoek naar eetbare paddenstoelen. Elsje geeft al jaren seizoensgebonden wildplukwandelingen en heeft een goede paddenstoelenneus ontwikkeld. Landgoed ‘t Maatje in Gaanderen is de decor voor deze spannende wandeling en in een gedeelte van het bos is een Eetbaar Hout Kwekerij te vinden.  Pip van Groene Takken zal een rondleiding geven door haar kwekerij en als afsluiter gaan wij uitgebreid paddenstoelen proeven!

Locatie:  Eetbaar Hout Kwekerij, Landgoed ‘t Maatje, Vreeltstraat 15A, 7011 JA Gaanderen
Routebeschrijving: Vreeltstraat – solitaire eik, over het bruggetje, langs een paar woonhuizen tot een grote parkeerplaats / erf. Parkeren. Draai tot een grote openstal / schuur aan je linke kant is en loop naar een open poort richting het bos.

Overige: stevige wandelschoenen en buitenkleding.
Winkeltje:  Groene Takken producten
Aantal: maximum 12 deelnemers

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.