Kaasfondue met shii-take

ook te gebruiken met eekhoorntjesbrood, morieljes, truffels of ander sterk smakende paddenstoelen…

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g shii-take paddenstoelen
  • 400 g Gruyère of Comté
  • 400 g Emmental
  • 4 dl witte wijn
  • kirsch
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • maizena

Bereiding

  • Verwijder de steeltjes van de shii-take paddenstoelen en snijd ze in plakjes
  • Snijd of rasp de kaas fijn
  • Wrijf de binnenkant van de fonduepan krachtig in met het teentje knoflook
  • Voeg de wijn toe en breng die aan de kook
  • Voeg geleidelijk de kaas toe, aldoor roerend, totdat een dikke gladde substantie ontstaat
  • Voeg een beetje water aan de maizena
  • Bind de fondue met de maizenamengsel totdat de fondue een stevige massa krijgt
  • Breng de fondue op smaak met Kirsch, versgemalen peper en/of nootmuskaat

                                                                                                                                                              bron: “Het Paddenstoelen Kookboek voor alle gekweekte soorten” van Mark Janssen