Kabeljauwmoten met oesterzwammen

Een heerlijke en verrassende manier om vis en oesterzwammen te combineren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 moten kabeljauw, zonder graat
  • bloem
  • 300 g oesterzwammen
  • 20 g boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 dl visbouillon, gemaakt van kop en graten
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • verse dragon

Bereiding

  • Maak de oesterzwammen schoon en snij de grotere exemplaren door midden
  • Smelt de boter in een koekenpan en
  • Bak de oesterzwammen met de sjalot en de knoflook op een middelhoog vuur aan
  • Giet de bouillon erbij
  • Zet het vuur lager en laat de zwammen sudderen tot de bouillon voor meer dan de helft is inkookt
  • Bloem mengen met zout en peper
  • Rol de vismoten in de bloemenmengsel
  • Bak ze op hoge vuur in de olijfolie en laat ze op een middelhoog vuur garen, ongeveer 5 minuten per kant
  • Leg de moten op een voorverwarmde dienschaal en bedek ze met de oesterzwammen
  • Versier de vis met takjes verse dragon
                                                                                                                                                 bron: “Bos op je bord” van Ria Loohuizen