Reishi

Algemene informatie (of direct naar de webwinkel)

* reishi is een soort lakzwam, een decoratieve paddenstoelsoort die op boomstammen groeit
* reishi is een zwakte parasiet die voorkomt op verzwakte en dode loofbomen o.a. in Nederland
* kan gebruikt worden als decoratief of om medicinale thee van te maken
* in China wordt reishi al duizenden jaren gebruikt voor zijn medicinale werking en staat vanwege zijn spirituele potentie hoog in aanzien in de Traditional Chinese Medicine (TCM)
* bevat weerstand stimulerende stoffen zoals polysacchariden, triterpenen, glyco-eiwitten en beta-glucanen die potentieel effectief zijn tegen virussen, bacteriën, tumoren, ontstekingen en allergieën
* rijk aan antioxidanten
* de smaak van reishi is heel bitter, eerst bewerken en dan pas consumeren
* teeltinstructies voor elk product zijn in de webwinkel te vinden

waar te vinden: webwinkel, activiteiten

i.s.m @hugodevriesmushrooms, Meer foto’s te zien op Instagram. Email: vrieshugode@gmail.com

Extra Informatie / Nieuwsbrief 2021 Nr 1

De reishi-kweekpakketten worden gemaakt door Hugo de Vries uit Wageningen. Deze jonge ondernemende onderzoeker is gefascineerd door de darmflora in onze lichamen. Hij is voortdurend op zoek naar manieren om onze darmgezondheid en immuunsysteem te verbeteren door het gebruik van positieve stimulerende paddenstoelen producten.

Naast de gezondheid stimulerende en culinaire eigenschappen van paddenstoelen, probeert Hugo ook andere eigenschappen van paddenstoelen te delen met liefhebbers. Zo ontwikkelt hij paddenstoelen kweeksets voor in de huiskamer zodat de groei van de paddenstoel goed te volgen is. Daarnaast werkt hij samen met kunstenaars om nieuwe duurzame materialen te ontwikkelen en decoratieve stukken te maken van de reishi paddenstoel. Het meest recente kunstwerk is een reishi paddenstoel met daarop een prachtige komeetmot uit Madagascar – zie Instagram voor foto’s.

navigeer naar: kweekbaal, culinair

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00