Miso soep met bundelzwam (nameko)

een gerecht uit de Japanse keuken….

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g bundelzwam (nameko)
  • 4 koppen dashi of Kant-en-klaar dashi (Japanse bouillon)
  • 200 g tofu
  •  0,25 kop wakame of 100 g gekookte spinazie
  • 4 eetlepels rode miso (gefermenteerde soeppasta gemaakt van o.a. sojabonen)
  • 2 bosuien
  • peper

Bereiding

  • Maak een dashi
  • Maak de miso aan in een kom met 2 eetlepels dashi en klop met een garde
  • Breng de dashi aan de kook en roer er geleidelijk de miso-dashi mengsel door
  • Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm
  • Snij de bosuien in dunne ringen
  • Voeg de tofu, de paddenstoelen, wakame of spinazie toe
  • Verwarm enkele minuten op een laag vuur
  • Voeg de bosuien toe
  • Breng op smaak met versgemalen peper
  • Gelijk opdienen

                                                                                                                                                                                                                                                                  bron: diversen