Oesterzwam

Verschillende soorten oesterzwammen zijn in de natuur in Nederland om dood of stervende bomen te vinden. Oesterzwammen zijn vrij makkelijk te telen en worden op boomstammen, stro, kweekbalen en koffiedik gekweekt. Alle soorten oesterzwammen kunnen gebruikt worden in deze recepten.

Basisrecept
De smaak van de meeste oesterzwamsoorten is licht amandelachtig, maar trechter oesterzwam is meer romig en bleke oesterzwam zit een beetje tussen in.  De hoed is makkelijk in de lengte te scheuren. De steel is ook eetbaar.  De beste manier om de smaak te ervaren is om de hoed te scheuren en in hete olie of boter een paar minuten op een hoge temperatuur te bakken. Een uitje, knoflook, peper en zout kunnen de smaak versterken en/of verbeteren.

* Paté met oesterzwammendressing  

* Oesterzwammensalade met taugé

* Kabeljauwmoten met oesterzwammen

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00