een prima gerecht voor caloriebewuste smaakliefhebbers…
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g oesterzwammen
- 2 sjalotten
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en zwarte peper
- 1 doosje tuinkers
- 100 g taugé
voor de dressing - 3 eetlepels witte wijn azijn
- 0,5 theelepel honing
- 1 teen knoflook
- enkele blaadjes citroenmelisse
- enkele blaadjes munt
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon
- Snij / scheur de oesterzwammen in dunne reepjes
- Pel de sjalotten en snijd ze in ringen
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten glazig
- Voeg de paddenstoelen toe en bestrooi ze met zout en peper
- Fruit de mengsel op hete vuur een paar minuten
- Knip de tuinkers uit het doosje en maak het schoon
- Schep de tuinkers, taugé en oesterzwammenmengsel in een kom door elkaar
Dressing - Roer de azijn, 2 eetlepels water en de honing door elkaar
- Pel het knoflook teen en hak het fijn
- Was de kruiden en hak ze ook fijn
- Roer het knoflook en de kruiden door de dressing
- Schenk de dressing over de salade en schep alles luchtig door elkaar
- Laat de de salade goed intrekken