Oesterzwammensalade met taugé

een prima gerecht voor caloriebewuste smaakliefhebbers

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g oesterzwammen
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en zwarte peper
  • 1 doosje tuinkers
  • 100 g taugé
    voor de dressing
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 0,5 theelepel honing
  • 1 teen knoflook
  • enkele blaadjes citroenmelisse
  • enkele blaadjes munt

Bereiding

  • Maak de oesterzwammen schoon
  • Snij / scheur de oesterzwammen in dunne reepjes
  • Pel de sjalotten en snijd ze in ringen
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten glazig
  • Voeg de paddenstoelen toe en bestrooi ze met zout en peper
  • Fruit de mengsel op hete vuur een paar minuten
  • Knip de tuinkers uit het doosje en maak het schoon
  • Schep de tuinkers, taugé en oesterzwammenmengsel in een kom door elkaar
    Dressing
  • Roer de azijn, 2 eetlepels water en de honing door elkaar
  • Pel het knoflook teen en hak het fijn
  • Was de kruiden en hak ze ook fijn
  • Roer het knoflook en de kruiden door de dressing
  • Schenk de dressing over de salade en schep alles luchtig door elkaar
  • Laat de de salade goed intrekken