Oosterse salade met asperges en pruikzwam

een bijgerecht met gekweekte pruikzwam (pompom blanc)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 – 200 g pruikzwam
  • boter
  • 0,5 bosje groene asperges
  • 100 g peultjes
  • 50 g taugé
  • 4 bosuitjes

Dressing

  • 0,25 kopje sesamolie
  • 0,25 kopje sojasaus
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • 3 – 4 eetlepels Chinese zoetzuur saus
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel versgeraspte gember
  • 0,5 theelepel serehpoeder
  • 0,5 kopje korianderbladeren
  • zout en peper
  • 0,5 theelepel sambal (optie)

Bereiding

  • Snijd de pruikzwam in kleine blokjes
  • Smelt de boter
  • Bak de pruikzwam 1-2 minuten in de boter op een hoog vuur
  • Snij de groene asperges in lengtes van 3 cm
  • Kook de asperges en peultjes in aparte pannen voor 2-3 minuten
  • Laat ze goed uitlekken
  • Snij de bosuitjes in plakjes
  • Doe de groenten en paddenstoelen in een kom en meng de bosuitjes en taugé erdoor
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
  • Schenk de dressing over de paddenstoelen-groenten mengsel
  • Hussel alles goed door elkaar
                                                                                                                                                                                             bron: gebaseerd op recept van “Bos op je bord” van Ria Loohuizen