Pasta met spinazie en zwavelzwam

een gerecht voor het voorjaar…..

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g droge pasta
  • 2 theelepels olijfolie
  • 280 g zwavelzwam (en/of shii-take), gesneden in plakjes
  • 4 sjalotten, gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 – 600 g verse spinazie
  • 50 ml witte wijn of bouillon
  • 75 ml kookroom
  • halve kop geraspte Parmezaanse en/of oude kaas
  • zout en peper
  • 2 eetlepels peterselie of andere verse (on)kruiden, gesneden

Bereiding

  • Pasta koken volgens instructies op de verpakking.
  • Olijfolie in a grote koekenpan opwarmen.
  • Sjalotten, knoflook, paddenstoelen, zout en peper toevoegen en bakken (ca. 3 minuten)
    totdat de paddenstoelen zacht zijn.
  • Spinazie toevoegen en bakken totdat het slinkt (ca. 3 minuten).
  • Wijn of bouillon toevoegen en kook 2 – 3 minuten totdat de vocht verdwijnt, af en toe roeren.
  • Pan van de warmtebron weghalen.
  • Pasta, kookroom en kaas toevoegen en roeren totdat het een geheel is (ca. 2 minuten).
  • Kruiden als garnering gebruiken
  • Proeven en eventueel op smaak brengen met extra zout, peper en/of kruiden.