Hartige taart met populierleemhoed en spekjes

de combinatie van de populierleemhoed (pioppino) en spekjes is een smaaksensatie…

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 – 150 g pioppino
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g plakken ontbijtspek
  • 4-5 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eieren
  • 15 cl slagroom
  • 75 g geraspte Emmental of andere zoete kaassoort
  • zout en peperBereiding
  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Verwijder een klein stukje van de onderzijde van steel van paddenstoel
  • Pel en snipper de sjalotjes fijn
  • Pers het teentje knoflook
  • Snij de plakken ontbijtspek in reepjes
  • Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes met de sjalotjes en
    knoflook ca. 3 minuten
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ca. 30 seconden mee
  • Schep de paddenstoelenvulling in de bakvorm
  • Roer in een kom de eieren met slagroom, kaas, zout en peper door elkaar en
    schenk het eimengsel over de paddenstoelenvulling
  • Bak de taart in ca. 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

                                                                                                                                                                                                                                                                         bron: The Greenery