de combinatie van de populierenleemhoed (pioppino) en spekjes is een smaaksensatie…
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 – 150 g populierleemhoed (pioppino)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 75 g plakken ontbijtspek
- 4-5 plakken bladerdeeg
- 1 eetlepel boter
- 3 eieren
- 15 cl slagroom
- 75 g geraspte Emmental of andere zoete kaassoort
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C
- Verwijder een klein stukje van de onderzijde van steel van paddenstoel
- Pel en snipper de sjalotjes fijn
- Pers het teentje knoflook
- Snij de plakken ontbijtspek in reepjes
- Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes met de sjalotjes en
knoflook ca. 3 minuten - Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ca. 30 seconden mee
- Schep de paddenstoelenvulling in de bakvorm
- Roer in een kom de eieren met slagroom, kaas, zout en peper door elkaar en
schenk het eimengsel over de paddenstoelenvulling - Bak de taart in ca. 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar
Webwinkel – deuvelbroed
bron: The Greenery