Shiitake-ijs met chocola
Maak dit bijzondere ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel.
Maak dit bijzondere ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel.
ook te gebruiken met eekhoorntjesbrood, morieljes, truffels of ander sterk smakende paddenstoelen… Ingrediënten voor 4 personen 100 g shii-take paddenstoelen 400 g Gruyère of Comté 400 g Emmental 4 dl witte wijn kirsch nootmuskaat 1 …
een geweldig recept van Yvette van Boven, ook met kookvideo… Ingrediënten voor 2 personen 6 el olijfolie 2 schijven eikhaas (maitake) (ca. 200 g per schijf), schoongemaakt, de stengel eruit zeezout en versgemalen zwarte peper 1 …
een bijzonder bijgerecht … Ingrediënten voor 4 personen 150 – 200 g pruikzwam (pompom blanc) boter 0,5 bosje groene asperges 100 g peultjes 50 g taugé 4 bosuitjes Dressing 0,25 kopje sesamolie 0,25 kopje sojasaus …
de combinatie van de populierenleemhoed (pioppino) en spekjes is een smaaksensatie… Ingrediënten voor 4 personen Bereiding Webwinkel – deuvelbroed …
een pittoresk recept voor iedereen (ook veganisten)… Ingrediënten voor 4 personen 1 liter dashi 200 g fluweelpootje (enoki) 150 g tofu 2 eetlepels sojasaus 6 lente-uitjes 2 eetlepels rijstwijn of sherry 1 eetlepel geraspte gember …
een gerecht uit de Japanse keuken…. Ingrediënten voor 4 personen 50 g Japanse bundelzwam / nameko 4 koppen dashi of Kant-en-klaar dashi (Japanse bouillon) 200 g tofu 0,25 kop wakame of 100 g gekookte spinazie …
een snel en voedzaam gerecht… Ingrediënten voor 4 personen 400 g blokjes kipfilet 250 g beukenzwammen (shimeij) 3 lente-uitjes 2 kleine rode pepers 250 g peultjes 3 eetlepels (zonnebloem) olie 300 g mie 3 eetlepels …
een heerlijke en verrassende manier om vis en oesterzwammen te combineren … Ingrediënten voor 4 personen 4 moten kabeljauw, zonder graat bloem 300 g oesterzwammen 20 g boter 1 sjalot, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt …