Shii-take soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g gedroogde of 100 g verse shii-take paddenstoelen
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel selderij
  • 1 eetlepel droge rijst
  • 1 liter porcini bouillon
  • peper, snufje kerrie en evt. verse kruiden zoals oregano, tijm of laurierblad

Bereiding

  • Wel de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in lauwwarm water. Vocht kan ook gebruikt worden ipv bouillon
    of snij de hoeden van de verse paddenstoelen in dunne plakjes. Stelen fijn snijden.
  • Snij de ui en selderij
  • Verhit de boter in een grote pan en fruit de verse shii-take, ui en selderij een paar minuten op hoge vuur
  • Breng op smaak met peper en andere kruiden
  • Zorg dat er voldoende boter nog in de pan zit
  • Haal de pan van het vuur
  • Roer de bloem door de mengsel
  • Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de gewelde paddenstoelen, bouillon en rijst toe
  • Goed roeren
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Dien de soep heet op
                                                                                                                                                                                                                                                                   bron: Groene Takken