Shii-takesoep

al jaren naar diverse activiteiten meegenomen en al jaren is het lekker gevonden!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g gedroogde of of 100 g verse shii-take paddenstoelen
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel selderij
  • 1 eetlepel droge rijst
  • 1 liter porcini bouillon
  • peper, snufje kerriepoeder, en evt. verse kruiden zoals oregano of tijm|

    Bereiding
  • Wel de gedroogde paddenstoelen in 10 minuten in lauwwarm water
    of verwijder de steeltjes van de verse paddenstoelen en snijd ze in plakjes
  • Snijd de ui en selderij fijn
  • Verhit de boter in een grote pan en fruit (de verse shii-take) ui en selderij kort op hoog vuur
  • Zorg dat voldoende boter is om een roux te maken
  • Haal de pan van de vuur
  • Bloem toevoegen en roeren
  • Breng op smaak met zwarte peper en een snufje kerriepoeder
  • Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de bouillon (en gewelde paddenstoelen met vocht) toe
  • Goed roeren
  • Voeg de rijst toe als de soep tegen de kook aan is
  • Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen
  • Dien de soep heet op

    bron: Pip Gilmore van Groene Takken

    Webwinkel – deuvelbroed
    Webwinkel – eetbaar hout
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00