al jaren naar diverse activiteiten meegenomen en al jaren is het lekker gevonden!
Ingrediënten voor 4 personen
- 20 g gedroogde of of 100 g verse shii-take paddenstoelen
- 25 g boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 kleine ui
- 1 stengel selderij
- 1 eetlepel droge rijst
- 1 liter porcini bouillon
- peper, snufje kerriepoeder, en evt. verse kruiden zoals oregano of tijm|
Bereiding - Wel de gedroogde paddenstoelen in 10 minuten in lauwwarm water
of verwijder de steeltjes van de verse paddenstoelen en snijd ze in plakjes - Snijd de ui en selderij fijn
- Verhit de boter in een grote pan en fruit (de verse shii-take) ui en selderij kort op hoog vuur
- Zorg dat voldoende boter is om een roux te maken
- Haal de pan van de vuur
- Bloem toevoegen en roeren
- Breng op smaak met zwarte peper en een snufje kerriepoeder
- Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de bouillon (en gewelde paddenstoelen met vocht) toe
- Goed roeren
- Voeg de rijst toe als de soep tegen de kook aan is
- Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen
- Dien de soep heet op
bron: Pip Gilmore van Groene Takken
Webwinkel – deuvelbroed
Webwinkel – eetbaar hout