Grifola frondosa
- Zakje van 15 deuvels voor op een levende eik of beuk
- Bruikbaar tot 2 maanden na aankoop
- In koelkast bewaren
- Nog in experimentele fase
Instructies
Entperiode: najaar – voorjaar tot half april
Materiaal: boormachine, hss-, of entboortje met dm 8,5 mm; hamer
Entfase: Dikke zijwortel vlakbij de wortelhals. Enkele diepe gaten boren tot het kernhout. 2-3 deuvels na elkaar insteken. Niet uit laten steken
Doorgroeifase: minstens 2-3 zomerperiodes
Oogst: nazomer, begin najaar; jaren achter elkaar
Uiterlijk: meerdere leerachtige brede hoeden uit een centrale vertakte steel, kleur licht bruin tot grijs, maar wordt steeds donkerder, wittige buisjes, frisse geur
Smaak: taai; kip; goed te verwerken in saus, soep, thee
Rijksstraatweg 34, 7384 AE Wilp / info@groenetakken.nl / 06-42223785