Een eigen Eetbaar Hout Kwekerij is een goede aanvulling voor organisaties, boeren en bedrijven
met één of meerdere bestaande inkomstenbronnen. De opzet is kleinschalig, maar het is makkelijk
om op te schalen. De producten zijn een combinatie van shii-takepaddenstoelen, eetbaar hout, werk
voor zorgcliënten en agro-toeristische activiteiten.
Geschikt voor o.a: stadslandbouwers, permacultuurtuinders, moestuinders, (zorg)boeren,
restauranthouders met eigen moestuin, natuurtuin beheerders, voedselbosbouwers, enzovoort.
Hoe werkt het? Waar moet je opletten? Kost het veel tijd? Hoe kom je aan boomstammen en entstof?
Zijn er knelpunten? Wat levert het op? Deze vragen zullen beantwoord worden tijdens een
voorlichtingsbijeenkomst van potentiële kwekers en tijdens een cursus van kwekers in opleiding.
Eetbaar Hout op televisie: Melk en Honing, seizoen 3, aflevering 14, december 2012
Kennismaking “Eigen Eetbaar Hout Kwekerij”
2021 – op afspraak
Programma
* achtergrondinformatie, teelt technische informatie, afzetmogelijkheden
* rondleiding op de Eetbaar Hout Kwekerij
* shii-takesoep of paddenstoelenhapje
Locatie: Op een van de Eetbaar Hout Kwekerijen van Groene Takken (Gaanderen, Nunspeet, Nijverdal)
Tijd: 2,5 uur; begintijd in overleg.
Kosten: €55,00 p.p. (excl. btw)
Meer informatie: info@groenetakken.nl