Waarom gebruik je een schaduwdoek?

Een schaduwdoek is nodig op locaties zonder permanente schaduw. Een loofboom geeft geen schaduw tijdens de winter maanden en een bosrijk situatie is beter dan een enkele boom. Een schaduwdoek is niet meer nodig als de bomen volop in blad zijn.
Een schaduwdoek is ook essentieel voor Eetbaar Hout in halfschaduw tijdens de vroege lenteweken (ca. maart – mei). Tijdens deze weken zijn de stammen erg kwetsbaar wanneer de zon volop aan het schijnen is, de temperatuur begint aangenaam te worden en dat er nog geen bladeren aan de bomen zijn. De schors van een stam kan uitdrogen, wellicht verbranden en scheuren met als resultaat dat de schimmel geen bescherming meer krijgt en dood gaat. Einde oefening.
Een schaduwdoek weerkaatst zonnestralen, maar houdt lucht en regen niet tegen. Aangeraden is om een doek te gebruiken dat hele bovenkant van de stam af kan dekken. Voorbeelden van geschikte (tweedehandse) schaduwdoeken zijn: afdekdoeken uit de agrarische sector, windbeschermingsdoeken uit de sportbranche, wegenbouwdoeken, banners uit de horeca-evenement sector, vliesdoeken, enzo.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00