Wat is de optimale vochtigheid voor Eetbaar Hout?

Een lastig onderwerp om goed uit te leggen want te veel vocht is niet goed en te weinig ook niet. De grond voor Eetbaar Hout moet niet aldoor nat zijn want anders gaat de stam rotten. Droge grond dat nat kan worden door de regen is prima. Alle grondsoorten behalve zware klei, veen en arme zand zijn goed. Als de grond aan huis niet geschikt is gebruik dan beter grond in een ruime plantenbak en houd de grond licht vochtig.
Tijdens normale weersomstandigheden is er meestal voldoende vocht in de lucht en op de grond om geen extra vocht te hoeven geven. Tijdens lange warme periodes in de lente en zomer is het belangrijk dat de stammen niet uitdrogen. Fijne water druppels door een sproeier werken beter dan in één keer een emmer vol water geven. Als sproeien niet mogelijk is, is water geven onderaan de stam beter dan op de stam zodat het water kan verdampen. Zorg tijdens een hete zomerperiode dat de stammen meerdere keren per week vocht krijgen via natuurlijke kanalen of met hulp.
Een tip voor mensen met een lange stam is de stam horizontaal dichtbij of op de grond te houden tijdens de zomerperiode. De stam droogt minder snel uit omdat er meer vocht dichtbij de grond is dan hoger in de lucht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00