Teelthandleiding eikhaas deuvelbroed

Grifola frondosa

  • Ook bekend als maitake
  • 1 zakje x 15 deuvels
  • Boomsoorten: eik of beuk
  • Boom:  wortelhals van een levende eik of beuk
  • Nog in experimentele fase
Instructies
  • Entperiode: najaar – voorjaar tot half april
  • Materiaal: boormachine, hss of entboortje met dm 8,5 mm; hamer
  • Entfase: Dikke zijwortel vlakbij de wortelhals. Enkele diepe gaten boren tot het kernhout. 2-3 deuvels achter na elkaar insteken. Niet uit laten steken
  • Doorgroeifase: minstens 2-3 zomerperiodes. Oogst: nazomer, begin najaar; jaren achter elkaar
  • Oogstfase: nazomer – begin najaar; meerdere jaren
  • Uiterlijk: meerdere leerachtige brede hoeden uit een centrale vertakte steel, kleur licht bruin tot grijs, maar wordt steeds donkerder, wittige buisjes, frisse geur
  • Smaak: taai; kip; goed te verwerken in saus, soep, thee

Groene Takken: Rijksstraatweg 34, 7384 AE Wilp / info@groenetakken.nl / 06-42223785

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00