Grifola frondosa
- Ook bekend als maitake
- 1 zakje x 15 deuvels
- Boomsoorten: eik of beuk
- Boom: wortelhals van een levende eik of beuk
- Nog in experimentele fase
Instructies
- Entperiode: najaar – voorjaar tot half april
- Materiaal: boormachine, hss of entboortje met dm 8,5 mm; hamer
- Entfase: Dikke zijwortel vlakbij de wortelhals. Enkele diepe gaten boren tot het kernhout. 2-3 deuvels achter na elkaar insteken. Niet uit laten steken
- Doorgroeifase: minstens 2-3 zomerperiodes. Oogst: nazomer, begin najaar; jaren achter elkaar
- Oogstfase: nazomer – begin najaar; meerdere jaren
- Uiterlijk: meerdere leerachtige brede hoeden uit een centrale vertakte steel, kleur licht bruin tot grijs, maar wordt steeds donkerder, wittige buisjes, frisse geur
- Smaak: taai; kip; goed te verwerken in saus, soep, thee
Groene Takken: Rijksstraatweg 34, 7384 AE Wilp / info@groenetakken.nl / 06-42223785