Werkwijze

Missie
Mijn missie is om bomen en hout zo goed mogelijk (op) te waarderen en te gebruiken.
Mensen laten inzien hoe bomen een bron van voedsel kunnen zijn en hierdoor een brug bouwen tussen mens en natuur.

Werkveld
Bossen, bomen, hout en de combinatie van bomen en schimmels.

Bedrijfsfilosofie
* Gebruik maken van bomen uit Nederland, liefst uit de omgeving van een werklocatie
* Gebruik maken van bomen die toch omgezaagd moeten worden
(bijvoorbeeld als onderdeel van een dunning in het bos)
* Samenwerken met organisaties / bedrijven op een maatschappelijk verantwoord manier
* Uitvoeren van bedrijfsprocessen op een zo duurzame mogelijke manier, bijvoorbeeld door hergebruik van verpakkingsmaterialen bij verzending producten.

Werklocaties
Landgoed ‘t Maatje, Gaanderen
Landgoed ‘t Maatje in Gaanderen (Achterhoek) is een voormalig melkveebedrijf. Rond de eeuwwisseling werd ca. 20 ha van het terrein omgevormd tot loofhoutbos en nog bijna 20 ha natuurlijk bosontwikkeling is er bij gekomen. Het bos is nog in opbouw en jaarlijks wordt een gedeelte van het bos gedund. Deze bomen worden op locatie geënt met oesterzwammen of shii-take en is in gebruik als een Eetbaar Hout Kwekerij. Tijdens een van de activiteiten en op afspraak zijn bezoekers welkom.

Kwekerij De Smallekamp, Nunspeet
Op het terrein is o.a. een Demonstratie Eetbaar Hout Kwekerij en een boombeeldenbos met diverse soorten eetbare paddenstoelen geënt op verschillende boomsoorten. Samen met de notenbomen en de planten van de Eetbare Bostuin van De Smallekamp is een vrij compleet assortiment van mogelijke eetbare planten dat gebruikt kunnen worden in een voedselbosbouw systeem. Bezoekers zijn welkom op afspraak en tijdens activiteiten.

Zorgboerderij Makandra, Ede
Vanaf januari 2019 wordt de shii-take kwekerij van Zorgboerderij Makandra en de grootste kwekerij van
Groene Takken geïntegreerd. Groene Takken levert materiaal (boomstammen en entstof) en begeleidt het teeltproces. Makandra zorgt voor het enten van de eikenstammen met shii-take en voert alle teeltwerkzaamheden uit.  De beloning wordt gelijk verdeeld: de eerste paar oogsten van alle shii-takestammen zijn voor Makandra, daarna worden de stammen gesorteerd; ongeveer een kwart van het totaal aantal stammen blijft op de kwekerij voor de paddenstoelteelt van Makandra en de rest van de stammen worden door Groene Takken gebruikt (en eventueel verkocht) als Eetbaar Hout. Helaas is geen bezoek mogelijk.

Entlocaties 2023 
Zorgboerderij MakandraEde 
Kwekerij De SmallekampNunspeet 
Loods 64Olst 
Landgoed ‘t MaatjeGaanderen 
De EemlandhoeveBunschoten 
Hoeve Klein MariendaalArnhem, Heelsum 
WorkmateHarreveld 
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00