Eetbare populieren

Elke jaar heeft Groene Takken stammen nodig voor o.a. de oesterzwamstammen. Een vaste leverancier is de familie van Boeckel. Een portret van een collega. Jan Frans en Adriaan van Boeckel zijn echte populieren mannen. Samen …

Lees meer

Waar komt mijn stam vandaan?

Eetbaar Hout is gemaakt van laag kwaliteit hout: stormhout, snoeihout, dunningshout, omgevallen bomen en afgezet hakhout. Gezonde bomen (of delen daarvan) die om een of andere reden ‘het veld, tuin of bos’ moeten ruimen. Groene …

Lees meer

Schimmels en stikstof

Bomen en een bepaalde groepen schimmels, de symbionten of mycorrhiza’s, zijn afhankelijk van elkaar. Echter, de omstandigheden zijn inmiddels verre van ideaal door te veel stikstof in de grond en droge zomers. De samenwerking staat …

Lees meer

Najaar en slakken

Het huidige weer is gunstig voor de groei van paddenstoelen en het is handig om je eigen stuk Eetbaar Hout nu dagelijks goed in de gaten te houden. Ook voor slakken is het in het …

Lees meer

Zonnestammen

Zonnestammen

Zonnepanelen op weilanden schieten overal als paddenstoelen uit de grond. Onder de zonnepanelen hebben gras en kruiden het moeilijk door de overvloedige schaduw. Wind speelt een minder prominente rol. Eetbaar Hout heeft een locatie met …

Lees meer

Namen van paddenstoelen

Heel veel bekende eetbare paddenstoelen hebben verschillende namen en dat kan soms lastig zijn. Hoe zit dat? Kruisdistelzwam, eryngii, duinvoetje, king oyster: allemaal verschillende namen voor dezelfde paddenstoelen namelijk Pleurotus Eryngii oftewel de koningsoesterzwam. De …

Lees meer

Waar komt het hout vandaan

Landgoed De Poll in Voorst, vlakbij de woonplaats van Pip, bestaat uit 900 ha grond, bos en erf waaronder een flink stuk hakhout. Elk jaar wordt een gedeelte afgezet met een cyclus van ongeveer 25 …

Lees meer

Hangzwammen

Een nieuw experiment op de Eetbaar Hout Kwekerij in Gaanderen. Pip bedacht een opstelling om bietenputzwam te beschermen tegen slakken. In januari werd het experiment ten uitvoer gebracht samen met studenten van praktijkschool Yuverta uit …

Lees meer

Groene Takken in de groei

Op een donderdag in november 2022 reed ik weg uit Wilp richting de Eetbaar Hout Kwekerij in Gaanderen. Met een vertrouwd gevoel liet ik alle webwinkel inpakklussen achter voor Cathy die inmiddels al honderden bestellingen …

Lees meer

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00