Recepten

Basistips
Schoonmaken

Gebruik een speciale paddenstoelenborstel, een schone tandenborstel of keukenpapier. Heel kort afspoelen onder koud water kan ook, maar zorg dat de hoed niet te veel vocht opneemt want dat gaat ten koste van de smaak en structuur.

Bewaren
* Enkele dagen in de koelkast in een open bakje of in een open papieren zakje

Shii-take soep

al jaren meegenomen naar beurzen en workshops… en altijd lekker gevonden! Ingrediënten voor 4 personen 20 g gedroogde of 100 g verse shii-take paddenstoelen 25 g boter 1 eetlepel bloem 1 kleine ui 1 stengel …

Lees meer

Kaasfondue met shii-take

ook te gebruiken met eekhoorntjesbrood, morieljes, truffels of ander sterk smakende paddenstoelen… Ingrediënten voor 4 personen 100 g shii-take paddenstoelen 400 g Gruyère of Comté 400 g Emmental 4 dl witte wijn kirsch nootmuskaat 1 …

Lees meer

Shii-take soep

al jaren meegenomen door Pip naar beurzen en workshops… en altijd lekker gevonden! Ingrediënten voor 4 personen 20 g gedroogde of 100 g verse shii-take paddenstoelen 25 g boter 1 eetlepel bloem 1 kleine ui …

Lees meer

Eikhaas met bloemkoolsteaks en venkelcreme

een geweldig recept van Yvette van Boven, ook met kookvideo… Ingrediënten voor 2 personen 6 el olijfolie 2 schijven eikhaas (maitake) (ca. 200 g per schijf), schoongemaakt, de stengel eruit zeezout en versgemalen zwarte peper 1 …

Lees meer

Oosterse salade met asperges en pruikzwam

een bijzonder bijgerecht … Ingrediënten voor 4 personen 150 – 200 g pruikzwam (pompom blanc) boter 0,5 bosje groene asperges 100 g peultjes 50 g taugé 4 bosuitjes Dressing 0,25 kopje sesamolie 0,25 kopje sojasaus …

Lees meer

Hartige taart met populierenleemhoed en spekjes

de combinatie van de populierenleemhoed (pioppino) en spekjes is een smaaksensatie… Ingrediënten voor 4 personen 100 – 150 g populierleemhoed (pioppino) 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 75 g plakken ontbijtspek 4-5 plakken bladerdeeg 1 eetlepel …

Lees meer

Heldere soep met fluweelpootje

een pittoresk recept voor iedereen (ook veganisten)… Ingrediënten voor 4 personen 1 liter dashi 200 g fluweelpootje (enoki) 150 g tofu 2 eetlepels sojasaus 6 lente-uitjes 2 eetlepels rijstwijn of sherry 1 eetlepel geraspte gember …

Lees meer

Miso soep met nameko

een gerecht uit de Japanse keuken…. Ingrediënten voor 4 personen 50 g bundelzwam / nameko 4 koppen dashi of Kant-en-klaar dashi (Japanse bouillon) 200 g tofu  0,25 kop wakame of 100 g gekookte spinazie 4 …

Lees meer

Mie met kip en beukenzwam

een snel en voedzaam gerecht… Ingrediënten voor 4 personen 400 g blokjes kipfilet 250 g beukenzwammen (shimeij) 3 lente-uitjes 2 kleine rode pepers 250 g peultjes 3 eetlepels (zonnebloem) olie 300 g mie 3 eetlepels …

Lees meer

Kabeljouwmoten met oesterzwammen

een heerlijke en verrassende manier om vis en oesterzwammen te combineren … Ingrediënten voor 4 personen 4 moten kabeljauw, zonder graat bloem 300 g oesterzwammen 20 g boter 1 sjalot, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt …

Lees meer

* Beukenzwam
* Eikhaas
* Fluweelpootje
* Nameko
* Oesterzwam
* Populierenleemhoed
* Pruikzwam
* Shii-take

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00