Oesterzwam

Oesterzwammen zijn op stervende loofbomen en/of dood hout in de natuur te vinden.
Uiteraard ook als eetbaar hout in eigen tuin,  in een koffiedik pakket op de aanrecht
of als eetbare kunst in de vorm van een kweekbaal in de woonkamer
De hoed van een oesterzwam is makkelijk om in de lengte te scheuren.
De smaak is licht amandelachtig en is iets sterker dan champignons.
Oesterzwammen komen in alle vormen met allerlei namen: koningsoesterzwam,
eryngii, trechter oesterzwam, grijze oesterzwam en bleke oesterzwam.

Basisrecept
De beste manier om de smaak van een verse paddenstoel te ervaren is om het fijn te snijden
en in hete olie of boter een paar minuten op een hoge temperatuur te bakken.
Een uitje, knoflook, peper en zout kunnen de smaak versterken en/of verbeteren.

* Paté met oesterzwammendressing  

* Oesterzwammensalade met taugé

* Kabeljauwmoten met oesterzwammen