een heerlijke en verrassende manier om vis en oesterzwammen te combineren …
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 moten kabeljauw, zonder graat
- bloem
- 300 g oesterzwammen
- 20 g boter
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 dl visbouillon, gemaakt van kop en graten
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
- verse dragon
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon en snij de grotere exemplaren door midden
- Smelt de boter in een koekenpan en
- Bak de oesterzwammen met de sjalot en de knoflook op een middelhoog vuur aan
- Giet de bouillon erbij
- Zet het vuur lager en laat de zwammen sudderen tot de bouillon voor meer dan de helft is inkookt
- Bloem mengen met zout en peper
- Rol de vismoten in de bloemenmengsel
- Bak ze op hoge vuur in de olijfolie en laat ze op een middelhoog vuur garen, ongeveer 5 minuten per kant
- Leg de moten op een voorverwarmde dienschaal en bedek ze met de oesterzwammen
- Versier de vis met takjes verse dragon
Webwinkel
bron: “Bos op je bord” van Ria Loohuizen