De Groene Plantenmarkt

Datum en tijd
ma 1 apr 2024
11:00 - 16:00


Drie duurzame Almeerse kwekers organiseren wederom De Groene Plantenmarkt. Een Groene markt met een hoofdletter want alle planten zijn gekweekt zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen! Zo wordt niet alleen de tuineigenaar blij van de plant maar ook de bodem, het water en de insecten omdat er geen schadelijke stoffen in het milieu komen.

Duurzaam – zonder kunstmest – zonder bestrijdingsmiddelen

StadsBomerij, fruitbomenkwekerij uit Almere, verkoopt de laatste fruitbomen en fruitstruiken van dit seizoen. Kwekerij de Arend komt uit Almere Oosterwold met biologische rozen van de Bierkreek, haar duurzaam gekweekte planten, Kwekerij de Eenvoud brengt haar bijenplanten mee die ze kweekt in Almere Buitenvaart. Ze zijn alle drie aangesloten bij Wilde Weelde, een vakorganisatie die staat voor milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving.

Deze duurzame initiatiefnemers van de Groene Plantenmarkt hebben een aantal groene collega’s uitgenodigd.  Groene Takken is er met boomstammetjes met eetbare paddestoelen. Andere deelnemers zijn o.a. :

– Natural Bulbs – biologische bloembollen
– de Koperwiek – voedselbosplanten en ander eetbaar plantgoed
– Heg & Landschap – info over heggen, heggenvlechten en verkoop producten voor de moestuin van hazelaar
– De Wiltfang – duurzaam tuingereedschap
– Tuinjoop – zaden en boeken

Kijk voor de volledige lijst op de website van De Groene Plantenmarkt

Er is op 1 april (2e Paasdag) een breed aanbod aan duurzaam gekweekte planten en veel kennis bij de enthousiaste kwekers. Zo kun je je tuin op een duurzame manier groener maken door bijvoorbeeld inheemse of eetbare planten in de siertuin te zetten. En als veel mensen een paar duurzaam gekweekte planten in hun tuin zetten doet dat al heel veel voor de biodiversiteit en onze eigen leefomgeving.

De Groene Plantenmarkt is op de locatie van StadsBomerij aan de Pieperweg 17, 1349 GJ Almere op het evenemententerrein van Demopark.nl naast de Lidl aan de A6 tussen Almere Stad en Oosterwold.

Locatie
StadsBomerij
Pieperweg 17, 1349 GJ Almere

Kaart wordt geladen...

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00