De Groene Plantenmarkt

Datum en tijd
zo 26 mrt 2023
11:00 - 16:00


Drie duurzame Almeerse kwekers organiseren dit jaar voor het eerst De Groene Plantenmarkt. Een Groene markt met een hoofdletter want alle planten zijn gekweekt zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen! Zo wordt niet alleen de tuineigenaar blij van de plant maar ook de bodem, het water en de insecten omdat er geen schadelijke stoffen in het milieu komen.

StadsBomerij, fruitbomenkwekerij uit Almere, verkoopt de laatste fruitbomen en fruitstruiken van dit seizoen. Kwekerij de Arend komt uit Almere Oosterwold met biologische rozen van de Bierkreek, haar duurzaam gekweekte planten, Bio Kultura producten en zaden van de Zaderij. Kwekerij de Eenvoud brengt haar bijenplanten mee die ze kweekt in Almere Buitenvaart. Ze zijn alle drie aangesloten bij Wilde Weelde, een vakorganisatie die staat voor milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving.

Ook hebben ze een aantal groene collega kwekers uitgenodigd. Kwekerij Stekkers komt met planten voor de eetbare tuin en voedselbos. Groene Takken is er met boomstammetjes met eetbare paddestoelen. Kruiderij Hof van Eeden verkoopt haar kruiden en kruidenproducten en Bloemoloog heeft een groot assortiment biologische zomerbollen. Lex Roeleveld van Heg & Landschap komt met producten van hazelaar, zoals bonenstaken en rijshout, lokaal geoogst in een oud hakhoutbos wat weer opnieuw in beheer is genomen.

Madelon Oostwoud is schrijfster van de bestsellers Een kleine eetbare tuin, Voedselbos en Voedselbosrand. Zij geeft verdeeld over de dag korte lezingen over drie onderwerpen; een kleine eetbare tuin, wat is dat en hoe doe ik dat; voedselbos, wat is dat en wat kan ik ermee; voedselbosrand, wat is dat en hoe maak ik dat.

Er is zondag 26 maart een breed aanbod aan duurzaam gekweekte planten en veel kennis bij de enthousiaste kwekers. Zo kun je je tuin op een duurzame manier groener maken door bijvoorbeeld inheemse of eetbare planten in de siertuin te zetten. En als veel mensen een paar duurzaam gekweekte planten in hun tuin zetten doet dat al heel veel voor de biodiversiteit en onze eigen leefomgeving.

De Groene Plantenmarkt is op de locatie van StadsBomerij aan de Pieperweg 17, 1349 GJ Almere op het evenemententerrein van Demopark.nl naast de Lidl aan de A6 tussen Almere Stad en Oosterwold.

Locatie
StadsBomerij
Pieperweg 17, 1349 GJ Almere

Kaart wordt geladen...

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00