Het Groot Herfst Paddenstoelendiner ’24

Datum en tijd
za 12 okt 2024
17:00 - 21:00


De Tuinen van MergenMetz i.s.m. Groene Takken: een heus viergangen paddenstoelendiner-met-toelichting.

Dit diner is genieten en inspiratie opdoen. In de supermarkt zie je doorgaans champignons en soms ook shii-takes en oesterzwammen.  En met een ietsiepietsie kennis en open ogen kan je al van allerlei lekkers uit de natuur halen, zoals berkenboleet, biefstukzwam, cantharellen, zwavelzwam (boskip) of sponszwam.
Maar je hoeft niet meteen een opleiding tot paddenstoelenjager te volgen, je maakt nu op een meer gastronomische manier kennis met diverse zwammen. Neem bijvoorbeeld eryngii, koraalzwam, amandelpaddenstoel, beukenzwam, eikhaas en goudkopje of bundelzwam.

Jij eet, jij geniet, MergenMetz kookt en Pip Gilmore vertelt tussendoor allerlei wetenswaardigheden over de paddenstoelen die je eet. Dat is toch bijzonder, nietwaar?

Kom ook!
Lijkt het je leuk, bijzonder en lekker, schuif dan aan. Klik hier. We zijn met maximaal 12 personen aan een hele grote tafel.

Voorafgaand aan dit diner is er in de middag een workshop ‘Van stam tot zwam’ waarin u veel leert over paddenstoelen en zelf ook een stam creëert waaruit op termijn paddenstoelen gaan groeien. Interesse? Kijk hier.
Opgeven alleen via Mergen Metz …

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00