een pittoresk recept voor iedereen (ook veganisten)…
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 liter dashi
- 200 g fluweelpootje (enoki)
- 150 g tofu
- 2 eetlepels sojasaus
- 6 lente-uitjes
- 2 eetlepels rijstwijn of sherry
- 1 eetlepel geraspte gember
Bereiding
- Verdeel de enoki in acht bundels
- Bind elk bundeltje samen met een dunne groene spriet van een lente-ui, leg een knoop en knip de uiteinden af
- Snijd dan de enoki los van hun klont, met 2 cm van de steel, zodat ze goed van elkaar loskomen
- Maak een liter (instant) dashi
- Laat de sojasaus, de ringetjes lente-ui, de rijstwijn, de gember en de enoki 5 minuten meekoken
- Voeg de blokjes tofu toe en laat die 3 minuten meekoken
- Schenk de soep in 4 verwarmde borden en serveer
bron: “Het Paddenstoelen Kookboek” van Mark Janssen