Bundeltje Paddenstoelen
Een filodeeg bundeltje gevuld met Nameko = Japanse bundelzwam, maar je kunt natuurlijk ook een andere paddenstoel(enmix) gebruiken.
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepel verse tijmblaadjes
- 1/2 prei
- 450 gram paddenstoelen ik gebruikte bundelzwam
- scheutje citroensap
- peper/zout
- beetje olie om te bakken
- 100 gram crème fraîche
- 8 plakjes filodeeg
- 4 eetlepels gesmolten ongezouten boter of olie
- Snij sjalot, prei en knoflook fijn. Scheur de paddenstoelen aan reepjes.
- Fruit de sjalot en de ringetjes prei even aan en voeg daarna de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap. Wanneer alles lekker gebakken is, schep je het uit de pan in een aparte kom. Laat afkoelen en roer dan de creme fraiche erdoor.
Verwarm oven voor op 200C – Haal tijdig filodeeg uit de vriezer om te ontdooien.
- Doe de groentebouillon en de port in een steelpannetje en zet op laag vuur op. Laat inkoken tot een stroperige saus.
- Leg de filodeeg lapjes op een platte ondergrond en kwast goed in met boter of olie (aan beide kanten. Drapeer de lapjes in een kommetje en schep een lepel vulling erop. Vouw het deeg om de vulling heen, bindt eventueel dicht. Bak in ongeveer 10-15 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin en krokant is.