een snel en voedzaam gerecht…
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g blokjes kipfilet
- 250 g beukenzwammen (shimeij)
- 3 lente-uitjes
- 2 kleine rode pepers
- 250 g peultjes
- 3 eetlepels (zonnebloem) olie
- 300 g mie
- 3 eetlepels cashewnoten
Bereiding
- Snij de onderkanten van de paddenstoelen af, maar laat de hoeden heel
- Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn
- Maak de peultjes schoon
- Verhit de olie in een wok tot hij bijna rookt
- Roerbak de blokjes kipfilet met rode peper in ongeveer 5 minuten
- Kook intussen de mie in een pan met ruim kokend water en zout gaar
- Roerbak de peultjes ongeveer 1 minute met de kip mee
- Voeg de lente-uitjes en paddenstoelen aan de kip toe en roerbak deze ongeveer nog 1-2 minuten
- Giet de mie af en schep deze door de paddenstoelenmengsel
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper
- Garneer met de cashewnoten
Bron: “Het Paddenstoelen Kookboek” van Mark Janssen