een verrassend nagerecht met paddenstoelen!…
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 400 g cantharellen
- 4 verse abrikozen
- 0,5 kopje geschaafde amandelen
- 40 g boter
- 60 g suiker
Bereiding
- De cantharellen schoonmaken en de zanderige steeltjes verwijderen
- Smelt de boter in een grote koekenpan
- Bak de cantharellen om en om aan tot het vocht verdampt is en ze bruin beginnen te worden
- Voeg de suiker toe
- Bak ze nog 3 minuten langer op een laag vuur
- Neem de cantharellen uit de pan en zet ze opzij op een bord
- Bak de abrikozen in dezelfde pan gedurende 5 minuten
- Doe de cantharellen er weer bij
- Strooi de amandelen erover
- Bak alles alles nog een paar minuten door, tot alles door en door warm is
- Warm opdienen
Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Bron: “Bos op je bord” van Rio LoohuizenĀ