Gekarameliseerde cantharellen

een verrassend nagerecht met paddenstoelen!…

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g cantharellen
  • 4 verse abrikozen
  • 0,5 kopje geschaafde amandelen
  • 40 g boter
  • 60 g suiker

Bereiding

  • De cantharellen schoonmaken en de zanderige steeltjes verwijderen
  • Smelt de boter in een grote koekenpan
  • Bak de cantharellen om en om aan tot het vocht verdampt is en ze bruin beginnen te worden
  • Voeg de suiker toe
  • Bak ze nog 3 minuten langer op een laag vuur
  • Neem de cantharellen uit de pan en zet ze opzij op een bord
  • Bak de abrikozen in dezelfde pan gedurende 5 minuten
  • Doe de cantharellen er weer bij
  • Strooi de amandelen erover
  • Bak alles alles nog een paar minuten door, tot alles door en door warm is
  • Warm opdienen
                                                                                                                                                                                                                           Bron: “Bos op je bord” van Rio Loohuizen