Pompoensoep met eekhoorntjesbrood

bron: “Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio” van Antonio Carluccio

Soep in een uitgeholde pompoen…!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 300 g verse eekhoorntjesbrood of 60 g gedroogde eekhoorntjesbrood
  • 6 kleine pompoenen (800 g rijp pompoenvruchtvlees)
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 75 g boter
  • 2 eetlepels olie
  • boem om te bestuiven
  • 1,5 deciliter witte wijn, kippenbouillon of groentebouillon
  • 1 theelepel rozemarijn, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • maak de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuten in warm water weken en laat ze uitlekken
  • snij de geweekte paddenstoelen in reepjes
  • snij het pompoenvruchtvlees in blokjes
  • smoor de ui glazig in de boter en olijfolie
  • bestuif de pompoenblokjes met bloem en bak ze in de dezelfde pan goudbruin
  • schenk de wijn erbij en laat deze al omscheppend enigszins verdampen
  • overgiet de pompoenblokjes met bouillon en breng deze aan de kook
  • voeg eventueel de gedroogde paddenstoelen n toe; of doe er na 15 minuten de verse paddenstoelen bij
  • laat de soep daarna nog 10 minuten sudderen
  • prak enkele blokjes pompoen totdat de soep licht gebonden wordt
  • voeg de helft van de kruiden en breng op smaak met peper en zout
  • ze de pompoenen in soepborden of op een bord
  • serveer de soep in de uitgeholde pompoenen, met de kapjes erop
  • strooi de rest van de kruiden erover