een bijzonder bijgerecht …
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 – 200 g pruikzwam (pompom blanc)
- boter
- 0,5 bosje groene asperges
- 100 g peultjes
- 50 g taugé
- 4 bosuitjes
Dressing
- 0,25 kopje sesamolie
- 0,25 kopje sojasaus
- 2 fijngehakte knoflooktenen
- 3 – 4 eetlepels Chinese zoetzuur saus
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel versgeraspte gember
- 0,5 theelepel serehpoeder
- 0,5 kopje korianderbladeren
- zout en peper
- 0,5 theelepel sambal (optie)
Bereiding
- Snijd de pruikzwam in kleine blokjes
- Smelt de boter
- Bak de pruikzwam 1-2 minuten in de boter op een hoog vuur
- Snij de groene asperges in lengtes van 3 cm
- Kook de asperges en peultjes in aparte pannen voor 2-3 minuten
- Laat ze goed uitlekken
- Snij de bosuitjes in plakjes
- Doe de groenten en paddenstoelen in een kom en meng de bosuitjes en taugé erdoor
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
- Schenk de dressing over de paddenstoelen-groenten mengsel
- Hussel alles goed door elkaar
bron: gebaseerd op recept van “Bos op je bord” van Ria Loohuizen
Webwinkel – deuvelbroed
Webwinkel – kweekbaal