Oesterzwamstammen voor in de (moes)tuin

Oesterzwamstammen kunnen op een leuke manier geïntegreerd worden in de (moes)tuin.  Vooral doorgegroeide lange stammen maken fantastische borders, liggend, een derde van de omvang in de grond en de rest boven de grond.  In een gunstige plek is het mogelijk om meerdere keren per jaar paddenstoelen te oogsten.

Op Landgoed ’t Maatje in Gaanderen (locatie Eetbaar Hout Kwekerij) heb ik in november vorig jaar mijn moestuin aangelegd. Gewas zaaien in nette rijtjes werkt niet zo goed voor mij en ik heb driehoekige velden gecreëerd met overgebleven grijze- en trechter oesterzwamstammen als borders. In de loop van het jaar werd een deel van de stammen bedekt met kruipende boterbloem en/of rode klaver,  goede vochtvangers. Vanaf april heb ik regelmatig geoogst, eerst grijze oesterzwammen gevolgd door grote trossen trechter oesterzwammen tijdens de lente en zomerperiodes.  Vanaf oktober weer volop grijze oesterzwammen. Wat een heerlijke verrassing elke keer tussen de wortels en spinazie!

Soms gaat iets mis. Een aantal in 2022 geënte oesterzwamstammen zijn dit jaar niet goed genoeg voor de verkoop als Eetbaar Hout stammen. Maar…. deze oesterzwamstammen zijn heel geschikt als “ligstammen” of borderstammen. Geweldig voor in de moestuin, voedselbos of als onderdeel van een eetbare siertuin.

Grijze oesterzwamstammen (herfst – winter) / Trechter oesterzwamstammen (lente – nazomer) / Bleke oesterzwamstammen (primeur) – nazomer. Oogst meerdere keren per jaar x 1 – 2 seizoenen / Dun tot heel dik (diameter 8 cm tot ca. 28 cm)
Prijs per 100 cm / staffelkorting mogelijk
* dm 8 – 12 cm € 10,00
* dm 12 – 14 cm € 12,50
* dm 14 – 18 cm € 15,00
* dm 18 – 28 cm € 20,00
Af te halen op afspraak in Gaanderen of Wilp

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00