Gardeners’ World

November 2025 “Lizanne loopt mee” is een nieuwe series artikelen over tuin- en teelt gerelateerde workshops in Nederland. Op het terrein van MergenMetz afgelopen april was Lizanne aanwezig namens het blad Gardeners’ World, niet alleen …

Lees meer

Landlust, Duitsland

September, 2025 Over de grens! Groene Takken verscheen met een artikel over Eetbaar Hout in het blad Landlust afgelopen september. Veel mooie foto’s en een wervende tekst hebben meerdere Duitsers geïnspireerd om zelf Eetbaar Hout …

Lees meer

BinnensteBuiten

Op dinsdag 18 oktober 2022 was Pip van Groene Takken te zien in de programma BinnensteBuiten. Voor Pip is het opwaarderen van laag kwaliteit hout heel belangrijk. De gebruikte bomen zijn gekapt omdat ze een …

Lees meer

Eetbaar Hout

Een interview met Annelies Barendrecht van Nieuwe Veluwe in 2021

Zijn voedselbossen de oplossing?

Een interview voor het online magazine Sustainable Gastronomy, onderdeel van Le Guide Michelin, in augustus 2021 foto: locatie De Smallekamp in NunspeetSustainable Gastronomy, 10 augustus 2021

Voedselboscast

2025 Seizoen 3, aflevering 46 De Voedselboscast is een podcast waarin Marieke Kaarsen en Frank Gorter van Voedsel uit het Bos spreken met pioniers in voedselbosland, regeneratieve landbouw en landschapstransitie. Pip van Groene Takken dus …

Lees meer

Truffels oogsten is een feest

Permacultuur Magazine Nr 24, 2021 Collega, Judith Evenaar van De Truffelgaard, heeft een eigen Truffelgaard in Nederland. Haar geïmporteerde truffeltrees worden door Groene Takken verkocht aan consumenten. Judith en Pip zijn allebei gefascineerd door de …

Lees meer

Eetbare paddenstoelen in een permacultuur tuin

Permacultuur Magazine, 2020 nr 19 Voor veel moestuinders is een geslaagde moestuin een mengsel van kruiden, groenten en klein fruit. Eetbare paddenstoelen kunnen een leuke toevoeging zijn en met de juiste teelttechnieken is het mogelijk …

Lees meer

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00