Crooked and creative logs
Edible Wood Farm Journal: 2025 (3) Oak hedgerow One of the locations that provided logs for shiitake last month was at the home of a couple in the countryside. A single row of oaks marked …
Voedselboscast
2025 Seizoen 3, aflevering 46 De Voedselboscast is een podcast waarin Marieke Kaarsen en Frank Gorter van Voedsel uit het Bos spreken met pioniers in voedselbosland, regeneratieve landbouw en landschapstransitie. Pip van Groene Takken dus …
Stadstuin Doetinchem – samenwerking
Midden in de stad Doetinchem ligt de Stadstuin. Een oasis van bloemen, bomen, geteelde groenten, gezelligheid en een mini Eetbaar Hout Kwekerij. Shiitakestammen De samenwerking tussen de vrijwilligers van de Stadstuin en Groene Takken is …
Waste Wood
Edible Wood Farm Journal: 2025(2) Woods and lanes Surprisingly there is quite a bit of forested area in the Netherlands. Not rugged enough for a survival experience but large enough to get lost in for …
Pasta met truffelsaus
Een smakelijk recept met enkele tips van collega Judith Evenaar van De Truffelgaard Ingrediënten en bereiding bron: De Truffelgaard Webwinkel – Truffeltree
Log Knotting
Edible Wood Farm Journal: 2025 (1) How do you turn a meter of a shiitake or oyster mushroom log into a sellable product? Yes, that’s right. You grab a chainsaw, cut it into predesignated lengths, …
Praktische tips bij het planten van bomen
Op vrije dagen planten leden van het Groene Takken-team af en toe bomen. Ze delen graag hun kennis. Voor veel bomen en heesters is de winter het beste moment om te verplanten. De boom is …
‘Raising Hare’ door Chloe Dalton
More than a wildlife memoir… A masterpiece. Is het ongewenst en onmogelijk om jonge hazen te redden uit een levensbedreigende situatie? Normaliter is het het beste om een kwetsbare haas met rust te laten. De …
Wat is het verschil tussen een paddenstoel, schimmel en mycelium?
Een gebruikelijke vraag bij het begin van een Groene Takken workshop. Menig gezicht begint dan direct te verschrompelen, terwijl ik de hersens hoor kraken. De meeste deelnemers hebben alle termen een keer gehoord, maar kunnen …