Actueel
nieuwsberichten, korte tijd verbonden berichten, overige
‘Raising Hare’ door Chloe Dalton
More than a wildlife memoir… A masterpiece. Is het ongewenst en onmogelijk om jonge hazen te redden uit een levensbedreigende situatie? Normaliter is het het beste om een kwetsbare haas met rust te laten. De …
Experiment: een betere bodem door schimmeltransplantatie en schimmeldonorschap
Het Britse Staatsbosbeheer Forestry England heeft een recreatiebos aangelegd voor de biodiversiteit en het welzijn van de Yorkers. De voormalige landbouwgrond van 78 hectare werd in 2024 getransformeerd tot het York Community Woodland. Tijdens deze …
Fluweelpootjes oogsten
In dit filmpje, legt Moesmeisje Kim Nelissen uit hoe je fluweelpootjes kan oogsten. Fluweelpootjes bloeien in de winter, ook in de natuur, na een hele koude nacht. Ze houden van de luwte en zijn al …
Shii-take met een ijs-hoed
Vannacht en vandaag kregen wij een vleugje winter. Niet alle shii-takestammen in de Eetbaar Hout Kwekerij waren aan het slapen….
Fungi Factory
De collega’s van Fungi Factory geloven dat schimmels een essentiële rol kunnen spelen in de duurzame samenleving van de toekomst. Als voedsel, in een gezonde bodem, als verbinding tussen mensen en plant en als afvalverwerker. …
Pruikzwam (Lions Mane) in overvloed
Pruikzwam bij Fungi Factory Fungi Factory uit Utrecht kweekt en levert diverse soorten paddenstoelen. Ze zitten momenteel met zo’n 20 kg pruikzwam zonder bestemming. Dus als je een tip hebt of iemand kent die pruikzwammen …
Eetbaar Hout als cadeau
Hoe moet ik een stammetje bewaren tot de kerst / eind van het jaar? Open de doos. De stam kan eventueel in de doos blijven in een (licht verwarmde) schuur of in een koele plek …
BinnensteBuiten
Op dinsdag 18 oktober 2022 was Pip van Groene Takken te zien in de programma BinnensteBuiten. Voor Pip is het opwaarderen van laag kwaliteit hout heel belangrijk. De gebruikte bomen zijn gekapt omdat ze een …
Hoe je ‘leipe’ paddenstoelen het lekkerst eet
Hoe je ‘leipe’ paddenstoelen het lekkerst eet – NRC , een interview met collega Natascha van Portabella