een gerecht uit de Japanse keuken….
Ingrediënten voor 4 personen
- 50 g Japanse bundelzwam / nameko
- 4 koppen dashi of Kant-en-klaar dashi (Japanse bouillon)
- 200 g tofu
- 0,25 kop wakame of 100 g gekookte spinazie
- 4 eetlepels rode miso (gefermenteerde soeppasta gemaakt van o.a. sojabonen)
- 2 bosuien
- peper
Bereiding
- Maak een dashi
- Maak de miso aan in een kom met 2 eetlepels dashi en klop met een garde
- Breng de dashi aan de kook en roer er geleidelijk de miso-dashi mengsel door
- Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm
- Snij de bosuien in dunne ringen
- Voeg de tofu, de paddenstoelen, wakame of spinazie toe
- Verwarm enkele minuten op een laag vuur
- Voeg de bosuien toe
- Breng op smaak met versgemalen peper
- Gelijk opdienen
- Meer informatie over leverancier van kweekbaal www.paddestoelenrijk.nl
bron: onbekend