ook te gebruiken met eekhoorntjesboord, morieljes, truffels en ander sterk smakende paddenstoelen
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g shiitake paddenstoelen
- 400 g Gruyère of Comté
- 400 g Emmental
- 4 dl witte wijn
- kirsch
- nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- maizena
Bereiding
- Verwijder de steeltjes van de shiitake paddenstoelen en snijd ze in plakjes
- Snijd of rasp de kaas fijn
- Wrijf de binnenkant van de fonduepan krachtig in met het teentje knoflook
- Voeg de wijn toe en breng die aan de kook
- Voeg geleidelijk de kaas toe, aldoor roerend, totdat een dikke gladde substantie ontstaat
- Voeg een beetje water aan de maizena
- Bind de fondue met de maizenamengsel totdat de fondue een stevige massa krijgt
- Breng de fondue op smaak met Kirsch, versgemalen peper en/of nootmuskaat
bron: “Het Paddenstoelen Kookboek ” van Mark Janssen
Webwinkel – entstof
Webwinkel – eetbaar hout