Pasta met truffelsaus

Een smakelijk recept met enkele tips van collega Judith Evenaar van De Truffelgaard Drie dingen zijn belangrijk bij koken met truffels: simpel, vet, matig verwarmen of helemaal niet verwarmen.De smaak en geur van truffels combineert …

Lees meer

Pompoensoep met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is een wilde paddenstoel dat meestal in de nazomer verschijnt. Eekhoorntjesbrood is verbonden aan de wortels van een eik, beuk of een naaldboom. Basisrecept Eekhoorntjesbrood heeft een stevige kruidige smaak. Oogst niet of net …

Lees meer

Gekarameliseerde cantharellen

Cantharellen zijn een van de populairste wilde paddenstoelen. Ze te vinden op de grond, vaak op mos, in bosrijke gebieden. Er zijn meerdere soorten cantharellen, ook een paar giftige soorten. Altijd goed identificeren. Basisrecept De …

Lees meer

Truffeljagersontbijt

Een recept voor truffelliefhebbers, maar eerst moet er gejaagd worden….. Ingrediënten voor 1 persoon * truffels, net zoveel als je wilt gebruiken* 20 g boter (eventueel truffelboter)* 2 -3 eieren* knapperig versgebakken stevig brood* zout …

Lees meer

Namen van paddenstoelen

Heel veel bekende eetbare paddenstoelen hebben verschillende namen en dat kan soms lastig zijn. Hoe zit dat? Kruisdistelzwam, eryngii, duinvoetje, king oyster: allemaal verschillende namen voor dezelfde paddenstoelen namelijk Pleurotus Eryngii oftewel de koningsoesterzwam. De …

Lees meer

Kaasfondue met shii-take

ook te gebruiken met eekhoorntjesbrood, morieljes, truffels of ander sterk smakende paddenstoelen… Ingrediënten voor 4 personen 100 g shii-take paddenstoelen 400 g Gruyère of Comté 400 g Emmental 4 dl witte wijn kirsch nootmuskaat 1 …

Lees meer

Eikhaas met bloemkoolsteaks en venkelcreme

een geweldig recept van Yvette van Boven, ook met kookvideo… Ingrediënten voor 2 personen 6 el olijfolie 2 schijven eikhaas (maitake) (ca. 200 g per schijf), schoongemaakt, de stengel eruit zeezout en versgemalen zwarte peper 1 …

Lees meer

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00