Waar komt het hout vandaan

Landgoed De Poll in Voorst, vlakbij de woonplaats van Pip, bestaat uit 900 ha grond, bos en erf waaronder een flink stuk hakhout. Elk jaar wordt een gedeelte afgezet met een cyclus van ongeveer 25 …

Lees meer

Hangzwammen

Een nieuw experiment op de Eetbaar Hout Kwekerij in Gaanderen. Pip bedacht een opstelling om bietenputzwam te beschermen tegen slakken. In januari werd het experiment ten uitvoer gebracht samen met studenten van praktijkschool Yuverta uit …

Lees meer

HANGZWAMMEN

Urgh – slakken. Ontzettend nuttige beestjes, maar liever niet in de moestuin. Snel zijn ze niet echt want ze kunnen tot uiterlijk een meter per uur bewegen, maar ze hebben wel een sterk ontwikkeld ruikvermogen. …

Lees meer

“Autumn inoculation” week 46

Oyster mushroom in willow, nameko in oak and black poplar mushroom in poplar: just a few of the mushroom species that were inoculated this week. The logs were the leftovers from a forest thinning in …

Lees meer

“Learning”

Autumn is a busy time of the year. Not only because the logs are productive but also because mushrooms are in the heads and hands of the general public. This translates to a busy webshop …

Lees meer

Culinaire shii-take

‘Lentinus’ stamt van het woord ‘lentus’. Dit betekent ‘plooibaar’ en verwijst naar de shii-takestelen die uit vele plooien bestaan. ‘Edodes’ staat voor ‘eetbaar’. In het Japans betekent ‘take’ letterlijk ‘paddenstoel’. ‘shii’ is de naam van …

Lees meer

Teelthandleiding Eikhaas (maitake)

Grifola frondosa Zakje van 15 deuvels voor op een levende eik of beuk Bruikbaar tot 2 maanden na aankoop In koelkast bewaren Nog in experimentele fase Instructies Entperiode: najaar – voorjaar tot half aprilMateriaal: boormachine, …

Lees meer

“SUPRISE”

Cold nights, warm days. Morning dew and blue sky at midday. Mushroom weather. After a week of trunching around the mountains of Norway with my student son, I travelled expectantly to the Edible Wood Farm …

Lees meer

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00